طرح و محاسبه سیستم لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان

سیستم لوله کشی آب

پیش گویی وسایل بهداشتی مطلوب و کافی , توزیع درست آب و دفع فاضلاب همواره از مساله مضاعف دارای اهمیت در معماری ساختمانها هستند که در فیس عدم کفایت می‌توانند مشکل‌ها فراوانی برای ساکنین آنان پدید آورند . درین فصل با چگونگی پباده سازی درست و محاسبات کانال لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان آشنا خوا هیم شد . لایروبی چاه و تخلیه چاه ازگل شمال تهران فوری

سیستم آبرسانی ساختمان

اولی گام در رویکرد آبرسانی ساختمانها , تأمین آب تندرست و بهداشتی است . آب مصرفی ساختمان احتمال دارد از آب لوله کشی شهر , چاه , قنات و یا این که رودخانه تأمین شود . در اختیار گرفتن کیفیت آب از حیث املاح محلول , رنگ , عطر و طعم و باکتریهای مو جود در آن از لخاظ بهداشتی واجد اهمیت حساس است . این حساس درمورد آب شهر بوسیله اداره ذیربط متداوماً انجام می پذیرد , البته در صورتی آب مصرفی ساختمان بطور منحصر از منابعی مثل چاه , قنات و رودخانه تأمین شود , بایستی تا قبل از این ویژگیهای آن از نقطه نظرهای مزبور را مبنا دستورالعملها و قوانین مدون آیتم تدقیق و بازبینی قرار گرفته نسبت به ساخت کیفیت مناسب اقدامات مقتضی بعمل آیند .

ویژگی ها آب – این ویژگی ها را می شود به سه نوع فیزیکی , شیمیایی و طبیعی تقسیم نمود :

الف – ویژگی ها فیزیکی : ویژگیهایی از قبیل دما , رنگ , تیرگی , عطر ومزه قسمتی از خاصیت فیزیکی آب‌آشامیدنی محسوب میشوند . تمام این خاصیت غیر از دما , از روش مطالعه روی مثال آب متبوع , در آزمایشگاه گزینه تدقیق قرار می‌گیرند . تیرگی آب که مرتبط با گل و لای آویزان در آن است , در سیستم آمریکایی بر حسب نصیب در میلیون ( ppm ) مواد آویزان در آب که متساوی میلی گرم در لیتر میباشد , ابلاغ می‌گردد . مثلاً در صورتی معیار مواد آویزان در آب برابر ۱۰ ppm باشد , آب در استکان به طور غبارآلود چشم می‌گردد . تیرگی مطلوب برای آب معمولا ۵ ppm است . رنگ آب هم که از حیث مصرف کننده واجد اهمیت میباشد , بعداز بیرون کردن گل و لای مو جود در آن ( از روش لوله بازکنی مرزداران تهران

سانتریفوژ ) و در قیاس با رنگ استاندارد و مجاز مقدار گیری می‌گردد . عطر و طعم آب که مرتبط با مواد آلی و یا این که ترکیبات شیمیایی آن است بایستی بطور بدون نقص برطرف گردد تا آب قابل شرب شود .

ب – ویژگی ها شیمیایی – خاصیت شیمیایی آب مصرفی از حیث معیار مشقت , جايگاه اسیدی ( pH ) , اندازه آهن و منگنز وسایر فلزات , با تکنیکهای آزمایشگاهی گزینه باز نگری قرار می‌گیرند . اندازه کل فلزات مو جود در آب نباید از ۱۰۰۰ ppm و در برخی مورد ها از ۵۰۰ppm تجاوز کند .

جايگاه مشقت آب در سیستم آمریکایی از روی معیار کربنابت کلسیم مو جود در آب بر حسب ppm گزینش می‌گردد . بالا بودن واحد سنجش مشقت آب سبب نزول کیفیت و واحد سنجش مقبولیت آن از حیث مصارف متفاوت خواهد شد . مثلاً صابون در آبی‌رنگ که مشقت آن مضاعف باشد عالی کف نمی‌کند و لذا مصرف آن اضافه می‌گردد . در زمینه‌ی وسایل و اجزاء سیستم رمایش از قبیل دیگ و رادیاتور و غیره که تشکیل رسوب روی جدار داخلی آنان سبب کاهش توان انتقال حرارتشان می شود , معیار کربنات کلسیم

آب بایستی خیلی کمتر از ۱۵۰ ppm باشد . از سمت دیگر , آبی‌رنگ که جايگاه مشقت آن کمتر از ۳۰ ppm باشد برای آشامید چندان گوارا نمی باشد , لذا در زمینه‌ی آب‌آشامیدنی واحد سنجش مشقت آب نباید از این میزان تنزل نماید . واحد سنجش تمرکز یون هیدروژن که بعنوان pH نامیده شده و خواص اسیدی آب با آن سننجیده می شود , یک عدد دیگر از مورد ها قابل باز‌بینی است . در صورتی عدد pH آب برابر ۷ باشد ارگانیک است , کمتر از آن نشان دهنده خواص اسیدی و طولانی تر از آن آرم خواص قلیایی آب است . آبی‌رنگ که دارنده خواص اسیدی باشد قادر است سبب ساز خودگی لوله ها گردد . برای مقدار گیری pH آب از

معرفهای شیمیایی استعمال می‌گردد . ترازو تمرکز آهن و منگنز آب هنگامی بیش تر از ۰٫۳ ppm باشد احتمال دارد رنگ جامه را تغییر تحول دهد و در صورتی افزون بر ۰٫۲ ppm باشد برای بیش تر مصارف صنعتی مطلوب نمیباشد .

ج – خاصیت طبیعی – در آهای ارگانیک همواره تعداد مضاعف متعددی موجودات تک سلولی از قبیل گونه های باکتری , پلانکتون و جلبک معاش مینمایند که بعضی از آنان می‌توانند موجد گونه های بیماریهای عفونی در بشر یا این که حیوان باشند . تشخیص و گزینش معیار ارگانیسم های میکروبی مو جود در آب , از روش یک سلسله آزمایشات ظریف باکتریولوژیکی و بیولوژیکی روی نمونه‌های استاندارد فیس می‌گیرد .

فشار و افت فشار آب

برای ادراک خوب تر مباحث بعدی اضطراری است توضیحی هرچند مختصر در زمینه‌ی فشار و افت فشار آب داده شود :

الف – فشار استاتیک آب ( PS ) این فشار که فشار بومی هم نامیده می‌گردد ناشی از وزن ستون آب میباشد و در یک تراز مشخص و معلوم بطور یکسان به تمام جهات اعم از جدار لوله وارد می‌گردد :

جرم منحصر آب

g عجله ثقل

h طول ستون آب

این فشار را می اقتدار بر حسب طول ستون آب ابلاغ داشت :

ب – فشار سرعتی آب ( PV ) – ترازو این فشار در هر مقطعی از جریان بستگی به‌سرعت جریان آب داراست :

که در آن V سرعت میانگین جریان آب که در صورتی آنرا بر حسب طول مثل فشار ابلاغ کنیم خوا هیم داشت :

ج – فشار کل آب ( Pt ) – فشار کل در جای جای از مسیر جریان آب برابر است با مجموع فشارهای استاتیک و سرعتی : و در صورتی آنرا بر حسب طول مثل فشار بنویسیم خوا هیم داشت :

برای اندازه‌گیری فشار آب از گونه های فشار سنجها از قبیل فشارسنج حیران , مانومتر و پیزومتر استعمال می‌گردد که کلیه فشار نسبی آب را نشان میدهند .

د – فشانر مطلق ( Pa ) – عبارتست از فشار نسبی باضافه فشار آتمسفر : که در آن : Pg فشار نسبی یا این که فشاری که حیران نشان می دهد[psi] و ۷/۱۴ فشار آتمسفر [psi]

معادله برنولی

لوله بازکنی میدان بهمن شبانه روزی

فشاری که در هر مقطعی از جریان سیال موجود هست مستقیما متناسب با انرژی سیال است و در زمینه‌ی انرژی سیال ایده آل ارتباط ای موجود هست که به معادله برنولی موسوم است . این معادله اشعار می‌دارد که کل انرژی مو جود در واخد جرم یک سیالی ایده‌آل پاره ای است

لطفا به این مطلب رای دهید:
[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

Author:

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!